МожливостіМОЖЛИВОСТІ

Необхідна інформація

Тут ви знайдете тільки корисну інформацію без води.

Безкоштовно

Всі уроки, рекомендації та поради абсолютно безкоштовні.

Вибір хостингу

46 уроків на одній сторінці

SEO блог

Урок 38: способи залучення посилань: тематичні форуми, прес-релізи і покинуті сайти

Даний урок присвячений додатковим методам залучення вхідних посилань: робота на тематичних форумах, розповсюдження прес-релізів, пошук і покупка покинутих сайтів, а також робота з посилальними агрегаторами.

Посилання з тематичних форумів

Тематичний форум — це вид сайту, на якому відвідувачі мають можливість висловлюватися по конкретній темі на спеціально відведеній сторінці. Форуми, як і блоги, можуть бути непоганим джерелом релевантної інформації. На жаль, метою багатьох користувачів є лише те, щоб залишити посилання на свій ресурс в пості. Це прийнятно лише в тому випадку, якщо посилання релевантне і здатне допомогти іншим членам форуму.

Однак через величезну кількість спамерських нерелевантних посилань на форумах, виникло питання про їх ефективність. Багато власників форумів створюють їх навмисно для збільшення рейтингів.

Якщо ви бажаєте досягти серйозних результатів, то вам слід попросити вашого копірайтера, щоб він представляв особу організації на інтернет-форумах. Це чудова можливість поспілкуватися зі споживачами напряму. Це досить інтенсивна робота, як і написання статей. Для серйозних результатів в цьому напрямку необхідно домогтися на форумі статусу модератора.

Крім цього, істотних результатів можна досягти, даючи корисні поради та цінну інформацію клієнтам. Сформувавши довіру відвідувачів, ви зрозумієте, яку важливу роль може грати форум.

Також форум допоможе вам розмістити вхідні посилання на ваші сайти. Це допоможе потенційним клієнтам знайти ваш ресурс й істотно додасть зовнішніх вхідних посилань. В ідеалі необхідно знайти кілька тематичних форумів і на них спілкуватися. Якщо ви зможете дійсно зацікавити членів форуму своїм спілкуванням, відповідями та зауваженнями, то вони неодмінно перейдуть по вашому посиланню на ваш сайт. Таким чином можна отримати і партнера, і споживача.

Посилання з прес-релізів

Поширення прес-релізів є ще одним способом залучення відвідувачів на свій сайт. Адже новини поширюються досить швидко різними новинними системами, наприклад, Google News.

Крім цього, прес-релізи часто архівуються в багатьох місцях і залишаться активними впродовж багатьох років, забезпечуючи при цьому надійні вхідні посилання для підвищення позицій сайту в рейтингах пошукових систем. Вам слід зібрати базу даних ресурсів, що публікують прес-релізи по тематиці вашого бізнес-проекту.

Купівля покинутих сайтів для нарощування посилальної структури

Останнім часом ефективним способом нарощування посилальної структури сайту став пошук і покупка покинутих сайтів. Значна частина інтернет-бізнесу країн СНД стає банкрутом протягом перших чотирьох-п'яти років. І поки це все відбувається, сайти цих власників висять в Інтернеті з надією на те, що незабаром справи підуть в гору.

Ряд подібних сайтів можна придбати за дуже низькими цінами. Звісно, в бізнесі вони були неуспішними, але зате які посилання вони накопичили за час існування! Можливо, і варто такий варіант розглянути. Раптом це буде значно дешевше, ніж залучення нових посилань шляхом їх покупки?

Одним з кращих способів знайти покинуті сайти є виконання пошуку в пошуковій системі щодо копірайту, наприклад:

“copyright 2010” + ключові слова вашого сайту

Варто також пошукати сайти за словами “copyright 2006”, “copyright 2007”  та інших минулих років. Перед покупкою обов'язково перевірте, чи не минув термін обслуговування доменного імені, інакше пошукові системи можуть всю цінність вхідних посилань звести нанівець.

Агрегатори бірж посилань

Також останнім часом більше стали говорити про автоматизацію процесу розкрутки і просування сайту. Тому для багатьох оптимізаторів процес оптимізації зводиться до використання посилальних агрегаторів бірж посилань. Їх поява багато в чому обумовлена значно складнішою перевіркою посилань, а також відмінною можливістю скоротити свої витрати.

Агрегатор є надбудовою над посилальними біржами, яка дозволяє купувати посилання з різних бірж автоматично і в одному місці. Перевагою існуючих на ринку сервісів (наприклад, SEOpult, WebEffector, Rookee) є надання додаткових корисних сервісів — крім покупки посилань, ще й контроль за їх станом. Найбільш популярні агрегатори розглянуті в розділі «Корисні сервіси».

Ви можете перейти до наступного уроку або повернутися до попереднього.

Рекомендовано

• Хостинг - домен безкоштовно